Scheiding

 Een kwestie van goed uit elkaar.

Een scheiding vreet energie en hakt heftig in ons leven. Maar dat weten jullie al. Praktisch alles staat op zijn kop en er moet veel geregeld worden. En het liefst snel. Hoe pak je dat samen op? Kies je voor een vechtscheiding met ieder een eigen advocaat? Met alle gevolgen van dien? Kostbaar, tijdrovend, gevolgen voor de gezondheid en de relatie met de kinderen, etc. Of samen zaken regelen, organiseren en werken aan een nieuwe toekomst. Een toekomst, niet meer als partners, maar nog wel als ouders. In het laatste geval kan Hoving Mediation jullie helpen de juiste stappen te zetten.

In onze mediation besteden we allereerst aandacht aan jullie als individuele personen en aan jullie eventuele kinderen. Hoe zijn de verhoudingen. Wat moet er nog gezegd of gedaan worden. Wat moet er per direct geregeld worden, wat kan even wachten. Hoe betrekken jullie de eventuele kinderen erbij etc.

Om structuur en rust in de heftige periode te krijgen volgen we een route waarbij de ideeën over de kinderen en het wonen eerst aan beurt komen. Daarna de verdeling van eigendommen, de alimentatie, pensioenen en verzekeringen.

Het resultaat van de mediation wordt schriftelijk zichtbaar in een convenant met eventueel een ouderschapsplan. Relationeel resultaat is dat er een begin is gemaakt aan een nieuwe toekomst niet als partners, wel als ouders of ex-partners. Een kwestie van goed uit elkaar.

baan_Hoving_paars

Familiemediation

Een kwestie van prioriteit

Tot familiemediation behoren de conflictkwesties: relaties, erfeniskwesties, echtscheidingen en praktische zaken als het opstellen van ouderschapsplannen en omgangsregelingen. Voor het verloop van de mediation maakt het onderwerp van conflict feitelijk niet zoveel uit. De basisvoorwaarden voor mediation: o.a. Vrijwilligheid, Vertrouwen en Vrijblijvendheid gelden ook bij familiekwesties.

Roelof Hoving heeft een training gevolgd bij Villa Pinedo waarbij jongeren hun ervaringen hebben gedeeld in het omgaan met de scheiding van hun ouders. Als het om kinderen gaat, is Hoving Mediation altijd partijdig waar het gaat om de belangen van kinderen. Een kwestie van prioriteit.