Bruggenbouwer

Bruggen hebben de functie om te verbinden. Qua materiaalkeuze, kleur, vorm, lengte, breedte en hoogte zijn bruggen altijd verschillend. Ze kunnen eenvoudig zijn of van architectonische hoog niveau. Modern of monumentaal. Er zijn bootbruggen, hangbruggen, ophaalbruggen en noem maar op. Allemaal hebben ze gemeen dat het om maatwerk gaat, de brug twee kanten dient te verbinden en onderhouden moeten worden.

Bruggen staan regelmatig open. Dan is er tijdelijk geen verbinding. Soms worden bruggen vernieuwd of verplaatst. Dan staat de brug in de steigers en is er sprake van wegomleggingen, wachttijden en irritaties.

Relaties hebben volgens mij ook wel iets van bruggen. Die zijn er ook in allerlei vormen en maten. Relaties op het werk, relaties met vrienden, familie, ouders, kinderen en natuurlijk de relatie met je partner.

Relaties hebben ook onderhoud nodig, al dan niet met tijdelijke wegomleggingen. Langlopende conflicten of niet opgeloste ruzies kunnen relaties verstoren waardoor de verbinding, al dan niet tijdelijk, verbroken wordt. In veel situaties overleven relaties zo’n periode. Regelmatig ook niet en verslechterd de relatie zodanig dat het verbroken wordt. Met verlies van familie, vrienden, baan of partner tot gevolg.

Of er nu sprake is van een poging om een conflict op te lossen en de relatie te herstellen, of dat een relatie beëindigd dient te worden. In beide gevallen kan het handig zijn om een professional zo’n traject te laten begeleiden.
Er zal hard gewerkt moeten worden om het meest haalbare resultaat te realiseren. Dat vraagt van beide kanten inzet en oog voor elkaars belangen.

Als mediator zie ik mij zelf als een soort bruggenbouwer of brugwachter. In ieder geval als iemand die jullie kan begeleiden in het constructief en creatief zoeken naar realistische oplossingen en verbindingen. Duurzaam, betekenisvol en toekomstgericht.

Roelof Hoving,
bruggenbouwer

www.hovingmediation.nl
roelof@hovingmediation.nl

2015-12-01T17:35:51+01:00